Dinars INDESCAT amb… Dídac Lee

didacAquest dimecres 15 de juny ha tingut lloc el 3er dinar INDESCAT d’aquest 2016 amb la presència de Dídac Lee en un format diferent a edicions anteriors, basat en converses i preguntes per part dels més de 20 representants d’empreses relacionades amb la indústria de l’esport a Catalunya amb l’eix principal de la innovació, l’empreneduria i la internacionalització de projectes esportius.

Dídac Lee és fundador i CEO d’Inspirit, Partner Director i cofundador de Galdana Ventures i vicepresident de la Fundació FC Barcelona, a més d’emprenedor amb més de 20 anys d’experiència en la creació de noves empreses. Entre totes elles destacar dues amb vinculació amb el món esportiu com el marketplace, Tradeinn i l’aplicació de nova creació Alpify, una eina de salvament per a travesses de muntanya.

“La clau de l’èxit de qualsevol empresa o nou projecte és tenir un CEO que estigui centrat totalment en el focus del projecte” va destacar Dídac Lee durant la seva intervenció a les preguntes dels assistents, possant l’exemple del CEO de TradeInn, David Martin, una persona que ha fet crèixer el projecte exponencialment en els darrers anys. Continuant amb el tema de l’empreneduria, segons Dídac Lee, “les empreses que millor funcionen tenen, molt sovint, una bicefàlia en la direcció o concepció del projecte, una persona més creativa i una altre més analítica que són especialistes cadascuna en el seu terreny i que es compensen en la bona direcció del projecte”.

A preguntes del Gerent d’INDESCAT, Àlex Rivera, sobre innovació, Dídac Lee va destacar la importància de que aquesta innovació ha de produïr un benefici o retorn de la inversió que s’ha destinat a aquesta innovació, sinò es queda en una invenció i això no aporta res positiu a les empreses. La necesària innovació en màrqueting més que en el producte va ser un tema molt debatit entre tot els assistents.

Barcelona va centrar el debat sobre la internacionalització, “Barcelona ha de ser la capital mundial de l’esport, i té grans referents per ser-ho com el FC Barcelona, però mai arribarà a ser la Sillicon Valley d’Europa” va destacar durant la seva intervenció. El volum de facturació i la cultura emprenedora de Califòrnia no es pot comparar ni amb Barcelona ni cap altre zona del món.

La transmisió de coneixement, possant l’exemple del nou projecte del FC Barcelona, FCBarcelona Universitas on tot el coneixement del club es traslladarà al món de la gestió empresarial, la dificultat de trobar sinèrgies entre el club i les startups esportives i la gestió eficient de les empreses també van ser altres temes que es van debatre dins d’aquest tercer dinar amb un format diferent però que va facilitar una major proximitat amb el ponent convidat.

Related Post