Dinars INDESCAT… Ramon Robert (RCD Espanyol)

dinar_indescat

El Conseller Delegat del RCD Espanyol, Ramon Robert, ha estat el convidat del primer Dinar INDESCAT d’aquesta tardor que ha tingut lloc el dijous 6 d’octubre a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Barcelona amb la presència de més de 15 representants d’empreses de la indústria de l’esport a Catalunya.

Amb el títol “RCD Espanyol 2020, un Espanyol ambiciós, sòlid i en creixement” Ramon Robert va abordar el nou model de gestió del club, “hem passat de club de futbol a empresa de futbol, estem traient la paraula club i posant la paraula empresa” va destacar durant la seva intervenció. Va explicar les diferents estratègies de creixement per arribar a la autosuficiència econòmica a l’any 2020, basat en un increment dels ingressos amb un objectiu d’arribar als 125M al 2020 i no depenent solament dels ingressos dels drets audiovisuals, “en el futur han de representar un terç dels ingressos”.

El creixement del RCD Espanyol es basa principalment en quatre àrees:

–  Model esportiu propi: amb un objectiu clar de finalitzar entre els vuit primers classificats de “LaLiga” i sent un referent mundial en la formació de nous jugadors són dos dels eixos principals del model esportiu. Millorar la Ciutat Esportiva i àrees estratègiques com la mèdica també formen part important de l’àrea esportiva.

–  Àrea social: actualment, el RCD Espanyol compta amb 27.000 socis, el que representa un increment de més de 1.500 socis respecte la temporada passada, “l’objectiu és arribar als 45.000 socis l’any 2020, 35.000 socis amb seient i 10.000 amb carnet de soci i seguidor”. A més, la integritat amb el territori amb un paper més actiu de la Fundació, més col·laboració amb les penyes i escoles també són altres objectius dins de l’àrea social.

–  Internacionalització: és una de les àrees més importants i amb més potencial de creixement amb la Xina com a mercat prioritari, “tenim l’objectiu d’arribar a 5M de xinesos que segueixin al RCD Espanyol, a la Xina no segueixen als gran clubs, sinó a jugadors com Leo Messi o Cristiano Ronaldo i als clubs on hi ha inversions amb capital xinés i l’Espanyol ha de ser un dels destacats” va comentar durant la seva intervenció. El foment de sinergies i l’exportació de les escoles del club són prioritaris en aquesta àrea. A més, també va destacar la personalització en les accions del club, com la comunicació, diferenciada per Europa i una altre específica per Xina.

–  Promoció econòmica: l’estadi del RCD Espanyol és una de les instal·lacions esportives més importants i modernes d’Europa i és necessària una explotació diària dels espais, “l’estadi ha de tenir vida cada dia, no solament els dies de partit” va comentar Ramon Robert que també va anunciar diferents accions per incrementar els ingressos per patrocini un 65% en les properes temporades.

Les preguntes per part dels assistents i la clausura per part de la presidenta d’INDESCAT, Anna Pruna, van posar punt i final a un dinar on es va veure de manera clara la necessitat dels clubs de futbol d’evolucionar i professionalitzar-se per transformar-se en empreses esportives.

Ramon Robert (Barcelona, 1971) és el Conseller Delegat del RCD Espanyol des de gener de 2016, tot i que la seva vinculació amb el club comença al 2012 amb la seva incorporació com a membre del consell d’administració, un càrrec que va compaginar amb la Direcció de Control de Gestió de l’entitat. Diplomat per ESERP en Direcció i Administració d’Empreses i llicenciat en ADE per la Queen’s University de Belfast. Amb anterioritat a la seva vinculació amb el RCD Espanyol, Robert va desenvolupar diferents posicions executives a empreses com Caprabo, Reckitt Benckiser, Bargosa i Gourmet Sensations.

Related Post